-

det bara kryper i mig.
lördag söndag borta från skolan. va med katta i går, de va faktiskt nice. vi hamnade mitt i en marknad. det va vacker väder och vi traskade runt o tittade på va de olika stånden hade. allt från mat till cd-skivor. sen så blev de lite mat o en kall öl, fantastiskt gott! sen delade vi på en flaska vin. vi lallade runt lite småmysiga sisådär o fottade lite och tittade runt i butiker och sen hamnade vi i den svenska godisbutiken på christofferstreet.. de blev nästan en hel påse.. och idag har jag endast ätit godis och nu e klockan snart 6 på kvällen.  har pendlat mellan solen och datorn hela dagen. tänkte att jag skulle vika iordning bland alla mina kläder.... men de tänker jag fortfarande.. vet inte om den tanken kommer bli verklighet idag..  haha :)
tur att de e måndag i morgon. annars hade jag nog legat i fosterställning o grinat! hahaha

det man borde göra...

är att gå o ställa sig i en redig dusch!
hade min första klass kl 9 i morse. den va SJUKT KUL! de va Stepp, och nej inte steppellisteppstepp men svartsa lackskor o klackarna i taket. utan stomp the yard step..  koreografen från filmerna va alltså på skolan och hade en klass. hoppas den klassen läggs  upp på schemat för de va grymt. dock va ju händerna röda som blod efter allt klappande o fötterna stumma efter allt stompande, och blåmärken på låren har jag också. haha. men fruktansvärt kul va det!  Men nu ligger jag här. slutade min sista klass halv 8 så de har verkligen vart en hel dag , så ögon o kropp e tunga nu.
derek e borta, erik är borta, schemat är helt nytt och det har tillkommet EN HIMMLA MASSA KLASSER sÅ NU VET INTE ALLS HUR jAG ska FÅ IHOP 12 KLASSER I VECKAN O KÄNNA MIG NÖJD!! hjääälp alla dessa fantastiska lärare och klasser gör mig bara galen. haha!
hade popping med tweetie idag också, jag trodde jag hade koll på det där med popping... meen de hade man ju inte, åter inte såg man ut som ett fån. hahaha men man har verkligen vant sig och bryr sig inte längre. kroppen har verkligen ställt in sig på inlärningsmode. för inte så länge sen könde man sig så besvärlig när man stod som ett fån och försökte göra som läraren och andra grymma dansare, men ju längre tiden går  och desto hårdare man kämpar desto bättre går de.
Man är i klass för att lära, inte för att vara rädd för att göra fel.

Och men det vill jag säga att sverige inte har skillzen i undervisning.. eller jo undervisning  kan vi.. men så läskit mycke handlar om att vara bäst, istället för att slappna av och ha kul. man ska ofta visa vart skåpet ska stå, istället för att dela med sig av sina kunskaper och bara ha kul.


det är såå annourlunda här. här handlar dansen bara om att ha kul. alla har vi samlats på samma ställe pga samma sak, vi har en talang, som vi tar vara på, och då för att utvecklas så mycke som möjligt delar ALLA med sig av SINA kunskaper, såväl elever som lärare. sen är de klart att lärare har förväningar när man står på scen.. men inga konstigheter med de, de vill ju se att vår talang utvecklas i rätt riktning.

Om man har en talang, varför inte då ta vara på den? och göra något av den.. man måste ju inte leva på sin talang, men i alla fall ta vara på den !  det är faktiskt inte alla som har talanger.

Broadway dance center är ett dansställe för ALLA, vi har elever från hela världen, och klasserna får alla komma och det. det finns inget som heter får gammal eller för litet/ungt. ofta kan man se allt från grymma 8 åringar till grymma 60  åringar på en och samma klass, och alla kämpar lika mycke, och ingen dömmer..
tillexempel det är en tant på skolan, hon går ALLID på La Jons klasser, och han har HIPHOP endast i de högsta nivåerna, alltså advbeg och Int. HON KAN INGENTING, men hon är så jäkla  farchinerande som kämpar som en dåre, svetten lackar och ja hon ser ut som en borkommen kyckling, men hon är där och hon får vara där och ingen dömmer henne. ingen säger till henne: ursäkta men du kan inte ta denna klass den är för svår, ta en nybörjarklass..  visst mönniskor har rekomenderat det till henne men hon vill antagligen inte efter som att hon  envist fortsätter ta hans klasser.. tror hon är runt 40 års åldern. visst en del tycker säkert hon e jobbig när hon aldrig hänger med i klassen eller lär sig stegen. men hon tycker det är kul och det är de som är det viktigaste.
om det hade vart i sverige hade det inte ens funnits på världskartan att hon hade fått vara kvar i klassen mer än kanske MAX 2 ggr.  sen hade man sagt till henne att om hon vill dansa ska hon ta de lättare nivåerna.
hur som helst: om det är något man verkligen lär sig mer än koreografier här så är det att ta vara på sin talang, dela med sig av sina kunskaper, våga göra fel, skitmycke fel och inte dömma någon.. finns mycke mer man skulle kunna skriva om världen här borta, men de får vänta.
nu får de bli en dusch för jag somnar snart knner jag.
godnatt!


japp, frustrationsinlägg

osäkerhet.
ja, det är fullkomligt naturligt att vara osäker, inte veta vilken väg man ska ta, vela mellan saker, personer och omständigheter. Men hur svårt ska det vara att bestämma sig för om man ska vara trevlig eller otrevlig. denna skitzofreni som pågår runtomkring mig gör mig så förvirrad just nu.
och nej jag är inte naiv och har öppnat hjärtat o litat på nån till 100% och är nu sårad...
utan hur ska människor ha det?  under en period  blir man kallad Boo, hun, sweetheart,  cutie osv, sen säger de bara pang så börjar avståndstagandet och sen får man inte ens ett hej? utan att ens veta varför?
VARFÖR vara så jävla falsk och ge människor runtomkring sig "söta smeknamn" när man inte ens känner den, och sen ändå inte är intresserad av att verkligen bli ens vän... smeknamn kan man väl för fan ge varandra när man verkligen känner varandra och vet vart man har varandra?????
sick of it... och sen pang vända tillbaka.
förstår om man har dåliga dagar, för det har alla! men vad fan.. nån måtta får de väl vara??
one thing I dont like with USA !
sen att folk predikar om hur snälla och bra och omtänksamma dom är, och hur viktigt det är att man ska vara ärlig, och att man ska säga vad som är fel när något e fel..
DUDES! U ALLWAYS PUT FAKESMILES ON UR FACES AND SAYS "nono, its fine dont worry obout it" then u turn your back, shake ur heads and say "omg, did u see  that??"

och nej jag är inte förvånad, inte alls! bara så sjukt trött på det. vet att det finns människor till allt. speciellt såhär under omständigheter då så många på en o samma plats är samlade och  ingen känner någon, alla vill ha vänner , bli omtyckt osv osv..

det är i alla fall fredag men  min kropp är såå inte inställd på fredag, typ snarare onsdag, tisdag eller kanske söndag?  totalslut, så tänkter krypa till kojjan o sova gott för i morrn har jag 4 klasser att ta !

i övrigt börjar sommaren blomma, man börjar få färg  mamma har vart på besök! så de e faktiskt kanon, och så e de bara två månader så kommer  en av två världens bästa bröder! Eddan for sure ! <3 och så kommer sanna i juli och sen evetuellt danne och gustav och i höst kanske linnea i kristoffer :) så kanske blir en proppad sommar :)

hade hade!



RSS 2.0